Julen i bilder


Axel och Stella på berget av klappar
Tomten på julafton


Tomten på juldagen
Finaste fikabrödet som vi gav bort i julklapp.
Kanske man blir bjuden på picnic till sommaren?
Dan före...

Det är konstigt, man läser i tidningen och hör vilken stress och hysteri som råder. Och själv sitter jag här och kunde inte haft det lugnare (och tråkigare...). Telefonen är tyst, inga mail varken från kunder eller privata, inga jobb och inte ens några bloggar att läsa eftersom de inte uppdaterats sedan igår när jag också hade tid att gå igenom hela långa listan. Vi sitter som i en liten bubbla och påverkas inte av julkaoset utanför, vi ser knappt ens vad det är för väder ute, men jag läser på vädersiten att det är ett par minus och att det kommer bli en vit jul!

Axel och några få barn till är på dagis, och det är inte synd om honom som inte får vara ledig. Han stormtrivs när han får vara inne hos de stora barnen och leka. Igår fick han sitta på en vanlig stol och dricka ur glas till lunchen. Och vi ska vara lediga, idag kl. 14.30 börjar vårt jullov, och vi ska vara lediga i två veckor!

Imorgon blir det julfirande (nr.2) hemma hos farmor och farfar, tillsammans med faster, farbror och kusin Stella. På juldagen julfirande nr.3 hemma hos oss med mormor, moster och gammelmormor. Och slutligen firande nr.4 på annandagen tillsammans med morfar och moster. Firande nr.1 var i söndags hemma hos familjen Svensson/Järn, och det var jättemysigt!

Nu förmiddagsfika!

GOD JUL


Tomtar & trollNy vecka, ny hårfärg

Japp, nu är jag mörkhårig, spännande. Men Axel verkar tycka om mig lika mycket fortfarande.

De senaste nätterna när Axel har vaknat och jag har gått in till honom så står han upp och säger "Hej mamma!". Jag viskar tillbaka "Hej Axel, lägg dig ner och fortsätt sova nu", och då gör han det. Efter magsjukan för några veckor sedan skedde en förvandling, nu sover han bra och framför allt, äter bra. Det är så skönt.

Lucia på dagis gick bra, många småtomtar var det. Och en och annan lucia. Så mysigt med sånger, fika och tända ljus. och riktigt vinterväder.

Bilder


Det är roligt och lite otäckt att åka spark när det är pappa som kör...


Pulkaprommis med kusin Stella, farmor och farfarAxel hjälper till att lasta i (och ur) skåpen när vi handlat.
Och raka rader ska det vara...
Kalas

I helgen har vi varit på två födelsedagskalas. Först i lördags till Aston, på vår gata, som fyllde 2 år. Sen igår till pappa. Så mycket fika har det blivit. Men vi har också hunnit med att vara ute och åkt både pulka och spark. Och så har farmor och farfar varit barnvakt så vi kunde handla färdigt inför julen.

Vi ska ha julgran i år har vi tänkt, inne. Jag tror att det kommer att gå bra med Axel. Han kommer väl att tycka att det är intressant med allt pynt och kanske blir det inte helt lätt att hålla honom borta från den. Men jag tror inte att han kommer att välta den. Isak däremot blir det nog värre med... Speciellt på nätterna. Visserligen var han kattunge sist vi hade gran inne. Men då fick vi gå upp och jaga både honom och julkulorna varje natt. Dvs de två nätterna vi var tvunga att ha kvar granen, den åkte ut på juldagen... Fick tipset att knyta fast den i taket, och vi har faktiskt en krok i taket i vardagsrummet, så vi får se. Spännande!

Tomten

Axel har fått en paketkalender av gammelmormor Britt. Med ett paket varje dag fram till jul. Vi har bett mormor, morfar, farmor och farfar och Jennie köpa några paket var. Men det är naturligtvis tomten som är här och lämnar dem ;-) Första dagen förstog Axel inte riktigt vad det var frågan om, och han var ganska ointresserad när han inte fick upp paketet på en gång. Men nu efter tre paket har han fått kläm på det, och vet precis var vi ska när jag säger att vi ska titta om tomten har varit och lämnat något paket. Reflexer, en bok och en speldosa har han fått hittills.