Axel 6 år!

Idag fyller Axel 6 år, storkillen! Han har fått plats i förskoleklass och har bara några månader kvar på dagis. Han träffar kompisar allt mer och gör saker utan oss. Han kommer få en resa till Stockholm tillsammans med mig av morfar och Ulrika. Vi ska åka tåg ena vägen och flyg tillbaka och bo hos Jennie och Sacke en natt. Ett litet äventyr som jag tror att han kommer bli väldigt glad över, att få åka flygplan och tåg! Men det blir alltså en överraskning på söndag, innan dess blir det andra kalas och presenter.
 

Första kalaset blir idag med Stella, Artur, Mikael och Terese och sedan fortsätter vi kalasa på fredag, lördag och söndag.


Glest

Länge sedan sist nu, dagarna rullar på fulla av lite av varje. Förra helgen var Jennie här och hälsade på till barnens stora förtjusning. Vi tycker ju också att det är mysigt såklart och mormor och Ingvar kom och fikade ena dan och morfar och Ulrika kom på söndagen. Vi bjöd på semlor och aftereighttårta. Axel åkte skidor och Aline åkte pulka när vi var ute på soliga lördagsförmiddagen. Karamellkontroller med jämna mellanrum längs spåret och varm choklad innan vi åkte hem, riktigt mysigt.
 
 
Och så var det första deltävlingen i melodifestivalen och Axel fick vara uppe ända till slutet. Han röstade på Yohio, den späda sundsvallskillen med rosa hårtoppar, och tack vara Axels två sms-röster gick han direkt till final. På söndagen när vi vinkat av Jennie åkte vi till farmor och farfar för middag och klippning och Axel gick och la sig med Yohio-frisyr.
 
 
Den här helgen såg ut att bli ganska tom, jag skulle göra smycken och fota, men annars inget annat än städ och tvätt. Men så blev det inte. Efter smyckestillverkning åkte jag och Axel till badhuset med Ingela och barnen, sedan följde de med hem och stannade till efter middagen, en riktig mysdag! Imorgon förmiddag kommer Axels dagiskompis Joakim och hämtar honom, de ska till Drakborgen och leka och äta pannkaka. En toppenhelg alltså!