Snigel

Axel och Aline är olika på många sätt som bebisar. Ett är att Aline dreglar hela tiden!  När vi går omkring och bär på henne lämnar vi små spår efter oss, snigelspår, eller dregeldroppar på golvet. Därför har hon också dessa dregelhalsdukar på sig på de flesta kort vi tar spontant. Tur att det finns fina och billiga med stjärnor.


"Dagens" Aline

Jag brukar fota och skicka "dagens" Aline till Jennie då och då. Kvaliteten på bilderna blir ju sådär med mobilkameran, och modellen kanske har svårt att hålla sina poser nån längre stund. Men det blir många härliga miner iallafall!

I tidningen


Söndag

Axel är på kalas hos en dagiskompis idag, och när kalaset är slut ska vi åka till morfar och Ulrika och hälsa på. I fredags när Axel var på Drakborgen var jag och Aline hos mormor. Alla vill ju träffa oss lite extra ofta nu när det händer saker hela tiden med Aline.


Sömn

Idag ska vi till Ebbe, Irma och Ida-Marie tillsammans med några andra familjer och leka, eller jag ska väl inte leka, för mig och Aline är det som vanligt mest amning och sömn som dagarna går ut på. Men vi får allt mer kontakt med Aline, hon pratar lite ibland, och ler allt mer. När hon just ha vaknat är hon ofta på sitt allra mest soliga humör. Men eftermiddagarna kan vara lite jobbiga ibland, när hon är trött och skulle behöva sova men har svårt att komma till ro. Oftast är det runt middagstid som det börjar och är svårt att få henne att somna. Och fast vi egentligen inte vill så har vi tagit till en biltur när det varit som jobbigast, då sover hon en stund och så är det bättre sedan.

Små drakar

Idag blev Axel medbjuden till Drakborgen av kusin Stella med familj. Jättekul! Tänk att de kände att de hade ork för en till liten drake att ha med! Själv känner jag att det nog är lite för tidigt att åka dit ensam med Axel och Aline. Fortfarande är det mest att bära som gäller, och sova i vagnen inomhus, det går liksom inte. Och jag vill inte låta Axel gå själv inne i borgen när jag inte kan hålla koll på honom samtidigt. Så tack säger både jag och Axel!

Axels rum

Axel fyller ju år om en månad, och nu har vi bestämt att vi ska göra om hans rum som en överraskning på födelsedagen. Han ska få sova borta den helgen och komma hem på födelsedagen till ett nytt rum. Vi har pratat om att göra om, med skrivbord och så, men han kommer nog att bli väldigt överraskad och glad. Han ska få skrivbord och en ny byrå, och så ska vi flytta om lite och måla om väggarna. Och bygga en förvaring och byggplats för lego. Det blir en enklare renovering av väggarna, bara måla om. Egentligen skulle vi vilja få bort den gamla övermålade strukturtapeten och tapetsera, men det får bli när vi har mer tid och pengar och han är lite större.

Fotografering

Igår var vi lediga tillsammans hela familjen fast det var måndag, superlyxigt! Så skulle det vara varje vecka, en extra ledig dag tillsammans. Axdel och Jens åkte iväg och testade Axels nya längdskidor, och i söndags åkte Axel skridskor för första gången den här vintern. Det gick jättebra!

Anledningen till att vi var lediga igår var att vi skulle åka till fotografen och ta bild till tidningen. Vi har dragit ut på det, Aline är ju 9 veckor nu, Axel var bara 5 veckor när vi fotade honom. Först funderade vi på att fota själva, sen kom julen och alla helger mella, och sedan fick Aline sina utslag. Men till slut bestämde vi iallafall att vi fotar hos samma fotograf som med Axel, för att få en liknande bild att ha på väggen på henne. I tidningen kommer en bild på barnen tillsammans, och hos fotografen finns familjebild om någon är intresserad av att köpa.

Idag testade jag att ha henne i bärselen en stund, och det verkade hon gilla faktiskt, sist jag testade gick det inte alls. Men nu när huvudet är ganska stadigt kunde jag ha henne vänd frammåt och det är säkert roligare.Aline 2 månader!

Tiden med Aline går väldigt fort! Samtidigt känns det som hon alltid varit här.
Och även om det ibland känns som tiden går för fort ser jag verkligen fram emot det som jag vet kommer också. Det är lite annat den här gången. Jag vet att det som är jobbigt kommer att gå över, och att det som är skönt och bra kan ändras vilken dag som helst. Så det gäller att njuta!


Skön helg!

Vilken skön helg vi haft hittills. En extra dag tillsammans, och inte så mycket planerat i förväg. Igår var Axel på kalas hos Theo, disco med Eric Saade och popcorn. Axel sa att han ätit så mycket popcorn så det kändes som han var på bio! Under tiden var vi och uträttade  några ärenden i stan, och en stund hos mormor så Aline fick äta.

Efter kalaset fick Axel åka med Lucy hem till dem och vi kom dit efter och blev bjudna på spontanmiddag, jättemysigt! Aline somnade i bilen på vägen hem och sov vidare i bilstolen en bra bit av kvällen.

Idag har vi bara varit hemma, byggt lego, plockat bort julen, flyttat in Alines säng till sovrummet, nu har hon vuxit ur korgen, skottat snö och varit på picnic. Aline och jag följde med på picnicen till hembygdsgården, men hon var inte särskilt förtjust i sin något förstora täckoverall, så det blev Jens och Axel som fick fika medan jag gick hem istället.

Aline har fått en massa utslag i ansiktet, det började komma efter jul, och har blivit mer och mer. Vi var till bvc i onsdags och visade, och har sedan dess smörjt med mjukgörande. Det blev först sämre tyckte jag, men idag har det kanske vänt. Hoppas det!

Imorgon var det tänkt att vi skulle hem till en dagiskompis, men de blev sjuka, så nu har vi en helt tom dag. En prommis ska vi försöka ta iallafall.

Trött pirat


Jobbigt med skattjakt!


Övar nacken


Bland de första leendena


Nyårsfirandet

Kort sammanfattning av året 2011
Bäst: Aline och gotlandsresan
Sämst: Att Isak dogIrriterade hårstrån...

Igår var vi och klippte oss, Axel hade just fått hem ett paket från HM med en ny tröja, som han ville ha på när vi åkte. Jag sa att det var synd att ta den nya då, eftersom de små hårstråna som klipps av kryper in i tyget och kliar, och då måste vi ju tvätta tröjan direkt.
- Kan hårstrån krypa?!
Eh, nej, jag formulerade om mitt svar till ungefär att stråna klipps av, ramlar ner och åker in i tyget, och då killar och kliar dom och irriterar.
- Blir hårstråna arga när man klipper av dom?!

Axels jul


Nytt år

Nu har vi nytt år. Det firades in tillsammans med familjen Svensson/Järn hemma hos oss. Fördrink och snacks till barnen, räkor till förrätt och god fläskfile med hasselbackspotatis, och hemgjord glass och sorbet till efterrätt. Istället för raketer skickades rislyktor upp, och så såg vi förstås de andras raketer. Och hörde... Grannarna var ute minst tre gånger, och det dånade mellan husen.

Men vi hade det mysigt, det är ju stökigt när man är så många, och Aline hade svårt att komma till ro. Dessutom fick hon ont i magen. Men vid 23.30 sov alla barnen, och vi andra sjönk ner i soffan och slötittade på tv. Champagnen blev istället öl och limevatten, och när Jan Malmsjö äntligen räknat klart gick jag och la mig. Sömntimmarna är extra värdefulla efter en kväll med mycket bärande och ingen sömn för lilla hjärtat. Och jag tror att alla sov gott trots raketer, madrasser på golvet och skjutgalna grannar.

Nu ser vi fram emot ett år då vi lär känna lillasyster mer, lite mer snö innan vi får skön vår och sommar, fler promenader, lite mer sömn och mycket mys! Gott nytt 2012!