Lilla hjärtat

Nu har Jens och Axel semester. De har hunnit med ganska mycket under sin vecka tillsammans. Fotboll, lunch på stan med mig, Kulturmagasinet, åkt buss, köpt virke, ätit lunch med farfar och Nelly, idag ska de gå Tarzan-stigen med Stella och Mikael, och imorgon blir det kanske Daff Daff på Norra berget.

Idag på morgonen har vi varit och lyssnat på lila hjärtat för första gången. Det lät bra. Vi fick komma på en extrakoll eftersom jag har haft hjärtklappning och hög puls, men det var ingen fara även om det är obehagligt. Alla värden var ok.


Snart semester

Igår premiärbadade Axel i Dyket, han hade jätteroligt i vattnet, jagade fiskar och plaskade. Och vi hade med middagsmaten dit, så när vi kom gick många andra därifrån för att åka hem och äta. Skönt!

Jens och Axel har sin sista dag före semestern idag, jag har en seg vecka kvar. Känns sådär. I veckan har vi gett sommarpresenter till två i personalen på Axels avdelning, rabarbersaft och skorpor till en och jordgubbsmarmelad och skorpor till en. Jag tycker att det är roligt att visa uppskattning. Och både saft och marmelad är ju faktiskt väldigt enkelt att göra, och gott!

Jennie är här den här veckan, jobbar härifrån. Hon har bott hos oss några dagar, och vi åker runt och äter med alla. Lunch med pappa häromdan, middag hos mormor i onsdags och middag hos mamma idag. Och imorgon blir det nog en sväng in på "Gatofesten", Axel vill till tivolit.

Vi frågar Axel!

Imorse fick jag en glad kommentar från "fröken" som tog emot. Hon sa att hon måste berätta om gårdagen. Barnen, de 5 som inte gått på semester än, satt och ritade och skrev, och skulle skriva namn, mammas namn, och någons mamma hette Eva. Barnet visste inte riktigt vilka bokstäver som behövdes. Axel svarade och hade alldeles rätt.

"Han är ju så duktig! Vi frågar Axel, brukar vi säga. Och häromdan räknade han till 13 på engelska, sa att han hade lärt sig från TV."

Jag hoppas att intresset fortsätter och att han kommer att vara lättlärd även senare. Han är ju väldigt uppmärksam och suger åt sig som en svamp. Vår duktiga älskling!