Helg

Vi har haft en skön helg. Jens har varit på fotbollscup fredag och lördag, men vi hade sällskap av moster Jennie. Vi lekte både inne och ute, badade, bakade och hade kalas för mig. Och på söndagen hade vi besök av Elin, Johanna och Mattias, som fick hjälpa till att äta upp lite fikarester. Sen åkte vi till farmor och farfar, och tog en prommis till en jättefin lekpark där Axel gungade, åkte rutschkana och åt sand.

Efter en vecka på dagis har det faktiskt hänt ganska mycket. Axel äter lite själv, går nåt steg ibland och går riktigt bra när man håller honom i en hand, han tycker jättemycket om frukt och har blivit väldigt duktig att tugga. Kul! Men imorse blev han ledsen när jag skulle lämna honom på dagis, men det gick säkert över fort.

image211

image212

Jennies blogg finns fler fina bilder från helgen.
(de här har jag lånat av henne)

Duktiga Älskade Axel

Axel är så duktig! Det går jättebra att lämna honom på dagis, och han verkar trivas på dagarna. Han äter själv. Allt hamnar kanske inte i munnen, men en del iallafall. Det gör inte så mycket att det blir en hel del tvätt...

Han kommer dit nästan först av alla barnen på morgonen. Nackdelen med det är att det alltid är olika personal där som tar emot. Men fördelen är ju att det är väldigt lugnt och de har tid att ha honom hos sig hela tiden. Det är skönt!

Monika, som hade hand om inskolningen, sa att det är roligt att vara med honom på dagarna. Han är glad och nyfiken. Igår hade han fått sova på förmiddagen, han vaknade före 5 på morgonen, och blev trött efter samlingen kl.9, och fick alltså sova då. Vi har sagt att de får göra som de tycker med sovandet.

I helgen var vi och lekte i lekpark två gånger. Axel tyckte att det var jätteroligt! Första gången var med Elin och Johanna och Axel skrattade bara han såg Elin åka rutchkana. Det är spännande med alla kottar, sand, pinnar och allt man kan stoppa i munnen...

Vår!

Nu har det varit riktigt härligt väder i några dagar. Idag på eftermiddagen tog vi en prommis hela familjen, till affären, skoaffären och Nordljus (inredningsaffär) När vi kom hem skulle pappa meka med moppen, som han ska börja använda till jobbet snart igen. Axel och jag gick omkring och tittade på saker. När han såg något intressant styrde han våra steg ditåt, och när han såg något riktigt intressant satte han sig ner och inspekterade det/stoppade det i munnen...


image209

image210


Dagisbilder

image205
image206
image208

Axel på dagis

Nu har Axel varit på dagis i några dagar. Hittills tillsammans med pappa. Idag skulle Jens gå undan en stund, så Axel skulle få prova att vara själv. Spännande! Annars har det gått bra, han har verkat nöjd och intresserad. Det är en pojke som är yngre också faktiskt, född i mars -07. Men Axel är den enda som inte kan gå än.

Jens har fotat lite, men jag har varit sjuk hela veckan så jag har inte orkat göra något åt bilderna, men det kommer så småning om.

Grattis Stella!

Axels kusin Stella fyller 1 år idag! Många grattiskramar till henne! Det är lite svårt att förstå att de blivit så stora, att tiden går så fort. Vi hoppas att hon har haft en bra första födelsedag, och ser fram emot kalas!

image204

GRATTIS!

Inget dagis

Det blev ingen inskolning idag. Axel fick magsjuka igår. Han kräktes några gånger men var framförallt väldigt trött och hade lite feber.

Natten var bra och han har inte kräkts något hittills idag. Han har ätit små portioner gröt som han alltså fått behålla. Han ska väl hålla sig hemma ett dygn efter han blivit frisk, men det är väl dumt att börja inskolningen på fredag. Så nu får vi skjuta på det till nästa vecka.

Vår

Jag lovade att lägga upp en bild på den snorige lortgrisen. Men det hände något skumt med ljuset, så bilderna blev lite oskarpa och konstiga. Jag visar en ändå, man får iallafall lite vårkänsla.

image203
Ett och annat gruskorn försökte han pilla i sig,
men jag tror att jag lyckades stoppa honom varje gång... 


Sjusovare

Det har vi aldrig kallat Axel. Men inatt var en jättebra natt! Han somnade vid 20-tiden, och vaknade inte förrän 5.30. Då klev jag upp, och Jens tog in Axel till vår säng. Där sov han vidare till 7.15! Tänk om varje natt vore så...

Idag var det dags för läkarkontroll och 3:e vaccineringen. Det gick bra. Längd och viktkurvan följs, 77 cm och 10,8 kg. Han har även sin 13:e tand på g.

Igår var vi ute och lekte i finvädret. Då såg han ut som småbarn ska göra när de är ute och leker, skitig och snorig... Ska se om jag får in en bild senare idag.

Nu är det bara en vecka kvar till inskolningen! Det känns rätt bra faktiskt, lite spännande. Men det kommer nog att vara jobbigt när det faktiskt är dags...