Lamm

 


Stockholmsresan

I fredags tog vi nya bilen och åkte på en liten semester till Jennie i Stockholm. Vi har haft det väldigt bra och jätteroligt! På fredagen när vi kom ner tog vi pendeltåg, = mycket spännande, från Spånga till "stan", och gick lite i affärer och åt på kungshallen. Sedan blev det en hemmakväll med lek i Jennie och Emmas lägenhet.

Och på lördan efter en som vanligt ganska tidig morgon, tog vi pendel och därefter tunnelbana till Junibacken där vi stannade i flera timmar. Vi åkte sagotåget som är jättefint, detaljerat, lite spännande och väldigt mysigt, en resa genom Astrid Lindgrens sagor. Vi såg pippi-teater, hälsade på hos Mumintrollen, Alfons, Mamma Mu och Kråkan, Pettson och Findus, Mulle Meck och många fler. Sedan tog vi en tur till i lite affärer innan vi åkte hem och lagade mat. På kvällen stannade Axel hemma med mamma och jag, Jens och Jennie såg Bounce i Globen. Superbra och häftigt!

Idag innan vi åkte hemmåt igen tog vi en prommis i Spånga och hamnade i en fin lekpark alldeles vid en skola med egen djurpark. Vi såg grisar, får, lamm och en massa olika fåglar. Men nu är vi hemma igen, och vi har som sagt haft en jättebra minisemester!
Semester

I helgen hade vi nästan inget planerat. Vi skulle såklart göra en massa nytta hemma, både ute och inne. Och vi hann både det vi hade tänkt och lite till. Dessutom träffade vi famljen Jensen på lördag och lekte och åt lunch tillsammans. På söndag kom Stella, Mikael och Terese och åt med oss, och barnen var ute och cyklade lite i blåsten.

Axel trivs verkligen att leka ute. Han sken ikapp med solen när vi kunde ta fram uteleksakerna och öppna sandlådan. Han ville inte ens gå in när regnet kom.

På fredag åker vi bil tillsammans med mamma till Stockholm och ska hälsa på Jennie. Vi ska gå på Junibacken och på Bounce. Det ska bli jätteroligt med en liten minisemester! Vi får förresten hämta nya bilen på torsdag, så det blir en långtur direkt. Nu vore det väldigt skönt om någon ville köpa volvon.

Gympaavslutning!

 

 

 

 

 

 

 

 

Och slutligen diplom och fika!

 

 


Vår!

Nu känns det äntligen som våren kommit på riktigt! I helgen har det varit jättehärligt väder, och vi har varit ute en hel del. Igår var Jens borta nästan hela dagen, och Axel hade Ludvig på besök. Vi var ute och skottade, åt korv och byggde med lego. På eftermiddagen när Ludvig åkt hem gick vi ut igen och åt mellis på bron innan vi åkte hem till farmor och farfar och åt.

I lördags var vi på kalas hos Stella som fyllde 3 år. Av oss fick hon en film och en barbapappa-saccosäck. Sen på kvällen gick vi en långprommis i kvällssolen.

Axel har övat mycket i helgen på att ha kalsonger. Det går bra, nån olycka har det varit. Men det känns som det är på gång iallafall.

Imorgon är det sista gången på gympan, då är det både lek och fika. Sen får vi se om det blir nån fortsättning till hösten. Jag gillar att det är gymnastik med redskap och stationer, och inte "bara" rörelser till musik. Men vi kanske ska ta en paus ändå, och gå på friskis istället, för det är ju också bra. Vi får fundera.

Vi ska förresten byta bil. Eftersom Jens kommer att åka till Härnösand, dvs 13,5 mil, varje dag, så ska bi byta till en diesel. Det blir en ford focus, och nu hoppas vi att vi får volvon såld!


Påsken i bilder


Årets första påskägg av gammelmormor Britt


Äggmålning


Wii fitness med faster Nelly


Lego, passar alla åldrar...


Glad påsk!

Påsken är snart slut, men vi har flera firanden kvar. Senare idag med farmor, farfar, faster och Peter. Imorgon hos morfar och Ulrika, och på tisdag efter jobb och dagis åker vi till mormor och Ingvar. Och hittills har vi varit hos gammelmormor och träffat lite kompisar. Mycket som ska hinnas med fast man inte ska göra något speciellt.

Igår medan vi var borta hade påskharen varit här. Precis som när jag och Jennie var små hade han lagt ut lappar, och Axel fick leta efter ägget på flera ställen. På bron fanns till slut ett stort ägg med bl.a en flöjt i. Axel undrade vad det var,  jag berättade och frågade om jag skulle öppna så han kunde spela. - Ja! Då kan jag flöjta!