Egen vilja

Axel börjar visa prov på sin egna vilja. Att han har en sån har vi förstått ganska länge. Men nu kan han uttrycka den på ett helt annat sätt. Idag till exempel fick han smaka en ny maträtt, "Flygande Kalle", med kyckling, ris och banan. Efter första tuggan håller han på att kräkas, men med hjälp av lite vatten glider det ner. Jag provar med en tugga till. Den spottar han ut på golvet. Det har aldrig hänt tidigare. Han böjer sig ut åt sidan i sin matstol och spottar. Så enkelt var det med det. 
Ett annat exempel är att han börjat kasta saker han inte vill ha.  Eller saker som han vill att vi ska hämta. Han släpper inte längre bara saker och tittar var de tar vägen, han kastar med full kraft. Varje morgon de senaste dagarna har han ställt sig upp i vår säng, med stöd mot sänggaveln, tagit ut nappen och släppt ner den mellan gaveln och väggen. Inte helt lätt att hämta. Tur att man lärt sig att ha flera nappar till hands.
Ytterligare prov på viljan, och inte lika charmigt, är när han skriker för full hals så att det skär i öronen om något inte passar. Men med två rätt envisa föräldrar har han kanske att brås på...

Men han är för söt ändå!


image148


Kommentarer
Postat av: Susanne

ja, han är väldigt söt!

2007-12-16 @ 10:23:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback