Jättetråkigt!

Vi har fått reda på att Axels förskola ska stänga. Och det känns jättejobbigt! Han trivs så bra och är trygg och älskar att vara där. Han pratar ofta om både barnen och personalen hemma, och vi känner oss helt säkra på att han har det bra på dagarna.

Orsaken är att kommunen tror att det kommer att bli för få barn på en annan förskola till hösten, och då ska våra barn flyttas dit, för att fylla upp. Och totalt ska det bort 5 av personalen från de båda förskolorna.

Just nu är det väldigt oklart hur lösningen kommer att se ut, vilka barn som kommer att följa med och vilka i personalen som vi får ha kvar. Och även om det förmodligen är jobbigast för oss föräldrar eftersom barnen anpassar sig ganska lätt, så känns det tråkigt att bli tvungen att byta både lokal, personal, rutiner och kompisar på en gång!

Vi ska på möte på torsdag, men jag tror inte att vi får så mycket ny information då. Vi får möjligheten att ställa frågor. Alla föräldrar är upprörda och vill inte alls vara med om det här. Men det verkar som att beslutet redan är taget, och jag vet inte vad vi har för möjlighet att påverka eller förändra.

Och jag är rädd att "hoten" om att vägra flytta sina barn till den förskola det är tal om bara innebär att flytten löser sig på ett ännu bättre sätt för kommunen. Då sprids istället barnen ut på alla förskolor i området, och jag tycker att det låter som det optimala för kommunen. Men inte för oss, och inte för personalen, då kanske ännu fler måste sluta.

Det konstigaste är att kommunen tror sig veta redan nu att det blir barnbrist till hösten. Eftersom man inte söker förskoleplats förrän om ett par månader om man vill börja i augusti. Och dessutom fylls det alltid på med barn under hela året. Det verkar som en kortsiktig lösning. Senast för mindre än ett år sedan, när vi sökte plats till Axel, fick vi höra att han kanske skulle få plats i stan eftersom det var så fullt i vårt område. När vänder det nästa gång? Nej, det här känns inte alls bra! 


 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ojdå!Vilken chock alltså. Verkligen otrevlig överaskning, speciellt om beslutet redan är taget.

Blir nyfiken vilken förskola det blir att flytta till, om det är våran, eftersom jag vet att man skulle diskutera "barnantalet" i området igår på ett möte. Men som du säger, man vet ju aldrig på förhand hur det kommer att se ut till hösten! Hoppas det ordnar sig till det bästa bara.Kram!

2009-03-10 @ 09:00:18
Postat av: Ida-Marie

NEJ vilken skit!! Tycker man hör att det är sååå mycket små barn överallt och att det är brist på platser på förskolorna .. Hmm Ja hoppas det löser sig till det bästa!!

2009-03-10 @ 18:34:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback