Höst

Det blev höst väldigt plötsligt. Kallt på morgonen, bara runt 5°, och som varmast när det är riktigt fint ute ca 15°. Slut med bara ben och vattenlek. Axel har lite svårt att acceptera att han måste ha fleece och strumpor. Och han är gärna utan jacka.

Efter en dagisdag utan sömn, och med dålig nattsömn, har vi en riktig tröttis. Det blir mycket tv-tittande, mycket gnäll, mycket tjat och några ganska jobbiga timmar innan det är sovdags. Jag hoppas han snart lär sig att sova bättre och sova längre när det finns möjlighet. 5.20 är inte kul en lördag. Och det blir en lååång dag för en tröttis.

På nya avdelningen, Stjärnan, går det annars bra. Han fick många av sina kompisar med sig i flytten, och nästan alla de andra gick han med i början på lilla avdelningen. Och de fick vara en del med storbarnen före sommaren för att vänja sig lite. Eftersom alla som just flyttat över sov efter lunchen innan semestern, har de nu en lite längre och lugnare vila än de större barnen har. Men somnar Axel för det? Nej. Trots att de ligger ner på madrass och kuddar, får höra bok och sedan bara ligga i nästan en timme. Men det är väl en avvänjningsperiod vi ska igenom. Det skulle vara roligt med ett samtal snart, för att få veta mer hur de jobbar och vad de gör på dagarna. Jag tror att de har fler planerade aktiviteter än på lilla avdelningen.

I lördags var vi ut på en mysig skogspromenad, upp på Klockarberget, tillsammans med Stella och Mikael. Vi tittade på utsikten och hittade sedan en fin glänta där vi åt picknick och kusinerna lekte och hade jättekul. Jag frågade Axel senare på dan om han tyckte att det var mysigt i skogen. "Det var riktigt mysigt, mamma!" Sötis!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback