Axel i Sundsvalls Tidning

 

Axel Dolk tar sig ett glas varm saft vid kontrollen i Bunsta.

En viloplats som var uppskattad hos både barn och vuxna.

Fotograf: Lars Windh

 

Skidlopp i strålande sol

NJURUNDA (ST) Det var för mycket snö på framsidan därför flyttade årets skidlopp till gården. Men några andra traditioner ruckade man inte på.
- Vi brukar alltid köra loppet veckan efter sportlovet, säger Monika Dahlin på Stångå förskola.

Evelina Börjesson går i mål efter ett varv på banan i Njurundabommen. Men hon nöjer sig inte med en runda utan fortsätter i snabb takt ut i skidspåren för varv nummer två i det strålande solskenet.

Det stånkas och stönas på Stångå förskola i Njurundabommen där både barn och förskolelärare tar sig runt banan med skidor på fötterna. Vädret är utmärkt och solen gassar över barnen som med glädje i blicken stannar vid saftkontrollen i Bunsta.

- Det är gott, säger Axel Dolk och sörplar i sig lite varm saft.

Men först har han åkt ett varv på banan och för en del blir det flera rundor i de lättåkta spåren på gården. Evelina Börjesson är en av åkarna som inte nöjer sig med ett varv och mamma Sara berättar att dottern sett fram emot årets skidlopp.

- Förra året var det lite så där men i år har det gått bra, säger Sara Börjesson och hejar på Evelina som ger sig ut på runda nummer två.

Skidloppet på Stångå förskola är en tradition som man arrangerar varje vår. Och loppet lockar många som springer runt och förevigar tillställningen i skidspåren. Det gäller inte minst far och morföräldrar som följer sina barnbarns strapatser på väg mot målet. På förskolan ser man också till att minnet av loppen får leva kvar länge.

- Vi knäpper lite bilder och de brukar vi sätta upp på anslagstavlan, säger Monika Dahlin innan hon hjälper ytterligare en skidjunior runt banan.

Lars Windh

 

 


Kommentarer
Postat av: mormor Lena

Axel är bäst!!!

2011-03-17 @ 17:55:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback