Nya tänder och nya ord

Det dåliga samvetet gör sig påmind ibland, borde skriva… Tiden går fort, både i vardagen och barnens utveckling. Axels framtänder har vuxit ut helt, han har tappat sex och har två lösa. Den senaste han tappade försvann innan den ens hamnade i ett glas till tandfen. Jag trodde att Axel skulle krisa ihop när vi upptäckte det, men han konstaterade lugnt att det är sånt som händer.

 

På skolan och fritids går det bra, han trivs och har roligt och trots att det är långa dagar nu när jag får jobba så vill han stanna längre. De har börjat med gympa en gång i veckan där fokus ligger på att fixa ombyte, dusch och att få med sig samma saker därifrån som var med dit. De gympar såklart också en stund med förskoleklassernas lärare. De tre förskoleklasserna är indelade i två grupper och kanske blir det någon liknande indelning när de ska börja 1:an. Troligtvis kommer de inte att få fortsätta vara så liten klass som han har nu med bara 10 barn.

 

På föräldramötet för ett par veckor sedan tog jag på mig att vara klassrepresentant i skolrådet, ingen annan erbjöd sig och det kan ju vara intressant att se hur det funkar direkt i början. Om inte annat är det ju skönt att ha det gjort sedan. I klassen varvar de korta arbetspass med lek, de äter lunch i klassrummet och har fritids ihop med de andra förskoleklasserna. På eftermiddagen, 16.30, är det gemensamt fritids med 1-3 i en annan lokal och Axel trivs som sagt bra.

 

Aline går ju också långa dagar, 6.20-ca 16.45, men det funkar bra för henne också. Eftersom vi samåker turas vi om att lämna henne medan den andra lämnar Axel. Det är aldrig några problem, hon är nöjd oavsett vem som tar emot henne och även om hon är först. Hon pratar mer och tar efter ord även när vi inte ber om det.

 

Nya ord som hon använder sig av är:

Äppe – äpple

Lalan - Banan

Jacka - jacka

Lilla lalle – lilla nallen

Kocka – Docka

Hejdo – hejdå

 

Hon är väldigt glad och busig för det mesta, men kan vara gnällig när hon vill något tills man påminner henne om att berätta vad hon vill istället. Hon sover ganska bra, ibland så gott som hela natten i sin säng, ibland hämtar vi henne när hon vaknar. Hon somnar för det mesta själv och klarar dagen bra även om hon inte sover så länge som hon brukar. Och det är faktiskt bara två månader kvar till hon fyller två! Jag säger fortfarande att hon är 1 1/2…

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback