1:an

Idag börjar Axel i 1:an. VI lämnade på fritids tidigt imorse precis som vanligt och han tyckte att det kändes lite pirrigt. Nya kläder, trots att jag vet hur han kommer se ut när vi hämtar honom, om han ens har samma kläder på sig. Nytt klassrum, ny lärare. Men de får gå kvar tillsammans med förskoleklasserna i samma byggnad som ifjol, det känns tryggt. Även fritids blir där både på morgon och eftermiddagar så han slipper bära kläder, skidor och skridskor emellan och kanske glömma det viktigaste.
 
VI har inte träffat läraren än, knappt fått nån information alls inför skolstarten. Det är ett föräldramöte om två veckor, men lite tider och information om var de ska hålla till hade varit trevligt.
 
Det blir nog bra det här, inte så stor skillnad mot förrut kanske. Men han oroar sig lite över att få läxor, så vi försöker få honom att tänka på att läxor gör att man lär sig nya intressanta saker, och är inte bara något som man måste göra fast man inte vill.
 
Aline har bytt avdelning, till Stjärnan, storbarnsavdelningen. Lite tidigt kanske, med Axel sa vi ifrån när de ville flytta honom för tidigt. Men den här flytten innebär bättre personal och det känns viktigt. Dessutom har hon vuxit under sommaren, pratar riktigt bra och kan göra fart själv på gungan.
 
Hon sover fortfarande på dagarna, eller i sommar har hon bara sovit när vi har åkt bil, men nu med tidiga mornar igen behövs nog en liten vila mitt på dagen. VI får se, de får göra lite som de tycker på dagis. Blöja har hon fortfarande, vi har övat lite med trosor och toalett i sommar utan någon större framgång. Hon tycker att det är kul, men känner inte när det är dags. Och när hon vill bajsa vill hon ha blöja på.
 
Det känns plötsligt som vi har två rätt stora barn. Samtidigt som de fortfarande är väldigt små. Jag frågade Axel imorse om vi kunde trycka på nån pausknapp ett tag, men det ville han inte.

Kommentarer
Postat av: P

Stor kille och ganska stor tjej!

2014-08-21 @ 22:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback